Njemačka: Riješena misterija ''šumskog mladića''

''Rej'', koji je govorio samo engleski, je došao u berlinsku policiju, tvrdeći da je bio 5 godina u planinarenju sa ocem, koga je nedavno pronašao mrtvog u šumi i zakopao
4 komentar(a)
Ažurirano: 15.06.2012. 14:27h

Velika misterija berlinske policije - identitet ''šumskog mladića'' koji se prije devet mjeseci, kao s neba, pojavio u policiji, govoreći samo engleski i tvrdeći da se zove ''Rej'', izgleda da je razriješena i da je riječ o jednom Holanđaninu iz mjesta Hengelo, nadomak njemačke granice.

Njemački dnevnik ''Welt'' saznaje da je policija tog holandskog mjesta potvrdila identitet ''šumskog mladića'' i da je riječ o Robinu v.H., 20-godišnjem mladiću, koga je na fotografiji prepoznala maćeha.

Jedan portparol holandske policije saopštio je listu da se sa ''stopostotnom sigurnošću'' može reći da se radi o 20-godišnjem Robinu v.H.

Njemačka policija je prije par dana objavila fotografiju plavookog mladića, svijetle kose, u majici i trenerci, sa tri ožiljka na licu, koji se prijateljski osmjehuje u kameru, s nadom da će ga neko prepoznati.

Rekao je da se zove Rej, da je pronašao oca mrtvog u šumi i zakopao ga, a zatim, prema onome što mu je otac nekad govorio, počeo da se kreće ka sjeveru i stigao u Berlin

Priča je počela prije devet mjeseci, kada se ''Rej'', koji je govorio samo engleski, našao pred vratima berlinske policije, tvrdeći da je bio pet godina u planinarenju sa ocem, koga je nedavno pronašao mrtvog u šumi i zakopao u jednu rupu, pisao je tada ''Bild'', čija saznanja je potvrdila i njemačka policija.

Misteriozni dječak, sa vrećom za spavanje, šatorom i kompasom, znao je samo svoje ime.

Tada je rekao da se zove Rej, da je pronašao oca mrtvog u šumi i zakopao ga, a zatim, prema onome što mu je otac nekad govorio, počeo da se kreće ka sjeveru i stigao u Berlin.

''Mi enormno sumnjamo u tu priču'', rekao je prije nekoliko dana tabliodu ''Bild'' jedan portparol berlinske policije.

Za ''šumskog mladića'' se kaže da, u međuvremenu živi u jednom domu u Njemačkoj, da je naučio njemački i da, svaki put kad ga vaspitači ili policija pitaju - ko je i što se dogodilo - odgovara da se ne sjeća, piše ''Bild'', ali se sjeća da mu je majka poginula prije pet godina u jednoj saobraćajnoj nesreći.

Galerija

Bonus video: