Policija uhapsila muškarca koji je držao taoce u Londonu

Očevici tvrde da taj čovjek drži taoce u zgradi i prijeti da će dići u vazduh plinske boce koje nosi sa sobom
0 komentar(a)
London, taoci, Foto: Ibnlive.in.com
London, taoci, Foto: Ibnlive.in.com
Ažurirano: 27.04.2012. 15:30h

Britanska policija zatvorila je danas jednu od najprometnijih ulica u Londonu, Tottenham Court Road, nakon dojave o prijetnji bombom, javlja CNN.

Na mjesto događaja stigli su i pirotehničari, kao i stručni pregovarač za situacije sa taocima. Nakon nekoliko sati, muškarac je uhapšen.

Muškarac koji je navodno bio naoružan eksplozivom ušao je u jednu od poslovnih zgrada u centru Londona i zaprijetio da će sve dići u vazduh.

Policija nije potvrdila je li muškaraczaista bio naoružan eksplozivom, ali su svjedoci na mjestu događaja izjavili kako je na tijelu imao pričvršćeno nekoliko "kutija".

Nakon što je ušao u zgradu, iz kancelarije je počeo da izbaca različite predmete, pa čak i kompjutere, a navodno je držao četvoricu radnika kao taoce.

Jedna od radnica kompanije Advantage, koja se nalazila u zgradi koju je muškarac "okupirao", tvrdila da je vidjela napadača kada je ušao u zgradu i da je namjerno ciljao upravo kancelarije njene firme.

Tvrdi da se radi o jednom od bivših klijenata i osobi sa psihičkim problemima.

Nakon što je ušao u zgradu, iz kancelarije je počeo da izbaca različite predmete, pa čak i kompjutere

Kaže da je muškarac tražio baš nju, a kada ju je upitao za ime, slagala ga je, pa ju je pustio kući.

Dejli mejl prenosi da se radi o muškarcu koji je pao na vozačkom ispitu za kamion, pa je u firmu upao tražeći povraćaj svog novca.

Policija je muškarca identifikovala kao 50-godišnjeg Majkla Grina, a iz okolnih zgrada evakuisano je više od 1.000 osoba.

U toku je pretres zgrade, a policija je izvijestila da niko u incidentu nije povrijeđen.

Bonus video: