Ankete: Oland u drugom krugu osvaja 57 odsto glasova

Rezultati pet anketa, sprovedenih u posljednja 24 časa, pokazuju da će u drugom krugu predsjedničkih izbora, zakazanog za šesti maj, Fransoa Oland dobiti između 55 i 57 odsto glasova
0 komentar(a)
Ažurirano: 13.04.2012. 20:14h

Kandidat Socijalističke partije na izborima za predsjednika Francuske, Fransoa Oland, osvojiće u drugom krugu izbora više od 55 odsto glasova, rezultati su posljednjih anketa, piše danas agencija Frans pres.

Rezultati pet anketa, sprovedenih u posljednja 24 časa, pokazuju da će u drugom krugu predsjedničkih izbora, zakazanog za šesti maj, Fransoa Oland dobiti između 55 i 57 odsto glasova, čime će ubjedljivo pobijediti svog suparnika, aktuelnog predsjednika Nikolu Sarkozija.

Oba rivala će sjutra, nedjelju dana pred prvi krug predsjedničkih izbora, održati mitinge u Parizu, na kojima se očekuje prisustvo desetina hiljada njihovih pristalica.

Miting Socijalističke partije će sjutra biti održan u Vansenskom parku, dok će Sarkozijeve pristalice podršku svom kandidatu pružiti na poznatom pariškom trgu Konkord, gdje je on prije pet godina proslavio pobjedu na izborima za predsjednika.

"Skup na Konkordu je šansa za Francusku koja se ne čuje, ali koja će se okupiti i reći - ovo je naš izbor", rekao je Sarkozi.

Oland je juče pozvao francuske građane da u što većem broju izađu na glasanje.

"Možemo da pobijedimo, naše ideje mogu da pobijede, ali još uvijek ništa nije završeno", naglasio je Oland.

Bonus video: