Francuska: Stotine pariških policajaca traga za serijskim ubicom

Istražitelji ispituju još tri ubistva, izvršena od 27. novembra u prečniku od 10 km, nad očigledno nevinim žrtvama, dva muškarca i dvije žene, koji nemaju veze jedni s drugima
0 komentar(a)
Ažurirano: 07.04.2012. 15:34h

Nekoliko stotina policajaca raspoređeno je u predgrađu Pariza, gdje su istim oružjem izvršena četiri ubistva od novembra.

Sve ukazuje na mogućnost da su zločini djelo serijskog ubice, koji je na slobodi.

Prisustvo policije je pojačano pošto je u četvrtak ubijena 47-godišnja žena u radničkom naselju u Grinjiju, južnom predgrađu francuske prijestonice, prenosi AFP.

Stotinjak istražitelja, u međuvremenu, ispituje još tri ubistva, izvršena od 27. novembra prošle godine, u prečniku od 10 kilometara, nad očigledno nevinim žrtvama, dva muškarca i dvije žene, koji nemaju veze jedni sa drugima.

Sve žrtve su ubijene mecima iz poluatomatskog oružja malog kalibra, javila je AFP

Sve žrtve su ubijene mecima iz poluatomatskog oružja malog kalibra, navodi francuska agencija.

Iako ništa nije ukazalo da postoji bilo kakav politički ili vjerski motiv za ova ubistva, istražitelji ne isključuju nijednu od tih pretpostavki i vjeruju da je to djelo serijskog ili plaćenog ubice, koji radi za jednu ili više osoba, sa saučesnicima ili sam.

"Način na koji su žrtve ubijene nije potpuno isti u sva četiri slučaja", izjavila je glavna tužiteljka Mari-Suzan Le Ko, dodajući da je u prvom slučaju žrtva imala više tjelesnih povreda, dok su u ostala tri slučaja ubistva izvršena jednim pucnjem u glavu.

Prva žrtva je 35-godišnja laborantkinja, ubijena u zgradi u kojoj je stanovala u Grinjiju, druga je njen 52-godišnji susjed, upucan na parkingu ispred zgrade, a treća 81-godišnji muškarac, ubijen na ulazu u sličan stambeni blok u susjednom mjestu Ri-Oranži, takođe nadomak Pariza.

Galerija

Bonus video: