Snijeg izazvao haos na putevima Austrije i Bugarske

Saobraćaj na najvećoj željezničkoj liniji u Austriji, koja povezuje istok i zapad zemlje, prekinut je poslije obilnog snijega u Tirolu
0 komentar(a)
snijeg, Austrija, Foto: Rojters
snijeg, Austrija, Foto: Rojters
Ažurirano: 07.01.2012. 19:53h

Djelove Austrije i Bugarske je zahvatilo snažno olujno nevrijeme, koje je izazvalo pravi haos na putevima, ali i poremetilo saobraćaj na austrijskoj željeznici.

Saobraćaj na najvećoj željezničkoj liniji u Austriji, koja povezuje istok i zapad zemlje, prekinut je poslije obilnog snijega u Tirolu, popularnom alpskom turističkom odredištu.

Dvije ostale željezničke linije koje povezuju Tirol s južnom Nemačkom, takođe su prekinute, a oborena stabla su oštetila žice koje se nalaze iznad pruge, javile su agencije.

Zbog olujnog sniježnog nevremena kod bugarskog naselja Vitina, na autoputu od Sofije ka Varni, blokirano je oko četiri hiljade vozila, a blokadu su izazvali kamioni neopremljeni za zimske uslove.

Kompanija ČEZ - Bugarska, koja strujom snabdijeva zapadni dio zemlje, saopštila je da je na teritoriji koju ona pokriva oko 4.000 transformatora ostalo bez električne energije.

U južnoj Bugarskoj, zbog sniježnog nevremena, bez struje je oko 90 naselja, objavila je kompanija EVN, koja snabdjeva ova naselja električnom energijom.

Ne radi ni dio ski-liftova u zimskom turističkom centru Pamporovo.

Bonus video: