Rusija: Bivši policajci opljačkali i nasmrt pretukli 22 vozača

Osuđena trojka je zaustavljala vozače automobila predstavljajući se kao saobraćajci koji obavljaju redovan pregled; potom bi nesrećnicima uzeli novac i tukli ih do smrti
55 pregleda 0 komentar(a)
Ažurirano: 29.12.2011. 17:07h

Dva bivša ruska policajca i njihov pomagač osuđeni su na doživotni zatvor jer su od 2000. do 2007. godine napali, opljačkali i ubili 22 vozača u okrugu u kom su radili, prenijela je agencija Ria Novosti.

Dvojica bivših policajaca, Jevgenij Fjodorov i Dmitri Semin, koji su postali vođe bande kradljivaca luksuznih automobila, i njihov pomagač Sergej Fjodorov pred sudom u Moskvi priznali su krivicu za ubistvo i napade na 22 vozača automobila.

Trojica članova bande, odjevena u policijske uniforme, zaustavljali su vozače automobila predstavljajući se kao saobraćajci koji obavljaju redovan pregled, potom bi im uzeli novac i u većini slučajeva bi ih tukli do smrti.

"Članovi te zločinačke bande prije zločina i pljačke sve su pomno isplanirali", rekao je za Ria Novosti sudija.

"Ti monstrumi su mog brata izbacili iz automobila, pretukli ga i pritom još živog zapalili. Oteli su mu 5.000$ i 'lend kruzer'", ispričao je svjedok

Žrtve su uglavnom bili državljani Rusije i bivših sovjetskih republika, poput Azerbejdžana i Jermenije, ali i nekolicina Kineza i Vijetnamaca.

"Ti monstrumi su mog brata izbacili iz automobila, pretukli ga i pritom još živog zapalili.

Oteli su mu 5.000 dolara i 'lend kruzer' kojim se vozio", ispričao je za Ria Novosti jedan od svjedoka u procesu.

Galerija

Bonus video: