UHVAĆEN 1994. GODINE

Šakal kaže da nije kriv za napade u Francuskoj

Govorio je o raznim temama, od zatvorskog života do cionističke strategije, francuske države, hašišu, čak i o smrtnoj kazni
0 komentar(a)
Ažurirano: 15.12.2011. 19:19h

Ilič Ramirez Sančez, u svijetu poznatiji kao "Karlos Šakal", izjasnio se danas na suđenju u Parizu da nije kriv po optužnici za terorizam.

Sančez, koji je rođen u Venecueli, nekada je bio najtraženiji međunarodni kriminalac.

On je demantovao da je bio umiješan u krvave bombaške napade u kojima je u Francuskoj poginulo 11, a ranjeno skoro 200 ljudi.

"Ništa me ne povezuje sa ta četiri napada", rekao je "Šakal" pred sudom i pokazao nulu palcem i kažiprstom.

Govorio o raznim temama

Ramirez se nalazi u francuskom zatvoru od kada je uhvaćen 1994. godine, nakon čega je u odvojenom procesu osuđen na doživotnu robiju zbog ubistva.

On je danas u sudnici bio miran i opušten. Njegovo obraćanje sudu trajalo je skoro dva sata, a za to vrijeme je nekoliko puta povisio ton.

Govorio je o raznim temama, od zatvorskog života do cionističke strategije, francuske države, hašišu, čak i o smrtnoj kazni.

On je tokom izlaganja rekao da preuzima "političku i vojnu odgovornost" za akcije koje je počinila njegova revolucionarna organizacija, Narodni front za oslobođenje Palestine.

Ramirez je naglasio da nije povezan sa četiri napada u Francuskoj koje mu tužilaštvo stavlja na teret i za koje traži doživotnu zatvorsku kaznu.

Tužilaštvo tvrdi da su napadi bili Ramirezov odgovor na hapšenje dva člana njegove bande, uključujući "Šakalovu" ljubavnicu.

Ramirez je napoznatiji po uzimanju talaca sa krvavim ishodom na ministarskom sastanku članica OPEK-a 1975. godine.