Sajt Janšine stranke: Jankovića Srbi doveli na vlast

Birači su, kako se navodi u tekstu, sa stranim naglaskom dolazili u većim grupama, obučeni u trenerke
0 komentar(a)
Ažurirano: 12.12.2011. 21:05h

Na internet stranici Slovenačke demokratske stranke Janeza Janše objavljen je tekst u kojem se tvrdi da je Zoran Janković pobijedio na vanrednim parlamentarnim izborima zahvaljujući „novim državljanima Slovenije“.

Široj javnosti nepoznat autor Tomaž Majer optužio je Pozitivnu Sloveniju, stranku Zorana Jankovića, da su joj pobjedu obezbijedili doseljenici iz bivših republika. Protiv Majera je juče podignuta krivična prijava.

„Zoran Janković je sigurno dobio između 180.000 i 200.000 glasova od novih državljana“, navodi se u tekstu i dodaje da je „učešće u stambenim naseljima, gdje je najveća koncentracija novih državljana, bilo nevjerovatno veliko“.

Prema mišljenju autora teksta, to se nije moglo desiti slučajno, već je bilo organizovano, i birači su, kako se navodi, sa stranim naglaskom dolazili u većim grupama, obučeni u trenerke, a sve zajedno su kontrolisale „trojke, koje su govorile srpski“.

Poduži tekst autor zaključuje ocjenom da će „Slovenija zbog velike darežljivosti u davanju državljanstva... za 20. godišnjicu državnosti i samostalnog života dobiti za predsjednika vlade Srbina i socijalističkog tajkuna u jednom licu“.

Predstavnica za informacije od javnog značaja Nataša Pirc Muser je, komentarišući tekst, izjavila da „svaki govor mržnje treba progoniti bez obzira na to s koje strane dolazi“.

Ombudsman za ljudska prava Zdenka Čebašek-Travnik je ocijenila da je tekst na granici „između govora mržnje i prava na slobodno izražavanje mišljenja“.

Janković: Janša dokazuje da se nije pomirio sa porazom

Janković je kazao da ponašanje njegovog političkog konkurenta Janeza Janše govori da se on nije pomirio sa rezultatom izbora.

"Janša nam sada poručuje da izbori nisu završeni jer on na njima nije pobijedio", rekao je Janković.

Bonus video: