neobična ponuda

Gruzijski predsjednik spreman da donira organe za teritorije

"Spreman sam sa velikim zadovoljstvom da pošaljem bilo koji dio svog tijela kako bi ruski političari vratili makar mali dio naših teritorija"
0 komentar(a)
Ažurirano: 22.11.2011. 20:41h

Gruzijski predsjednik Mihail Sakašvili rekao je danas da je spreman da donira bilo koji dio tijela ruskim političarima kako bi vratio gruzijski teritorijalni integritet.

"Spreman sam sa velikim zadovoljstvom da pošaljem bilo koji dio svog tijela kako bi ruski političari vratili makar mali dio naših teritorija", rekao je Sakašvili.Bivše gruzijske republike Južna Osetija i Abhazija otcijepile su se od Gruzije početkom 1990-tih, podsjeća RIA Novosti.Gruzijske snage pokušale su da vrate Južnu Osetiju pod kontrolu Tbilisija u avgustu 2008. godine, ali su poraženi u akciji ruskih vojnika odnosno u petodnevnom rusko-gruzijskom ratu.Sakašvili je već zabavio svjetske medije kada ga je kamera snimila kako nervozno gricka svoju kravatu tokom tog konflikta. Tada je rečeno da je on mentalno poremećen.Nakon što se pojavio video snimak na kome Sakašvili "gricka" kravatu grupa stranih psihologa objelodanila je dokument u kome navodi da gruzijski predsjednik ima "paranoičan poremećaj histerične osobe sa narcisoidnim kompleksom".

Preporučujemo za Vas