BBC se izvinio pedofilu koji je osuđen zbog zlostavljanja pet dječaka 80-tih

Izvinjavamo se što smo vam priredili neprijatnosti i obećavamo da ćemo riješiti nesporazum u što kraćem roku, navoi Tomson u izvinjenju
0 komentar(a)
Ažurirano: 19.10.2011. 14:04h

Seksualni prestupnik Džonatan King prisilio je BBC na ponižavajuće izvinjenje nakon što su ga isključili iz repriziranja Top Of The Pops.

BBC je počeo repriziranje emisije iz 1976. godine na BBC Four, a King se te godine pojavio sa pjesmom Only Takes A Minute i dostigao 9. mjesto na listi. Njegovo pojavljivanje je isječeno kako se ne bi uvrijedile žrtve i ostali gledaoci, a King je ovo ocijenio kao "Staljinističku reviziju istorije", prenosi Daily Mail.

King se požalio generalnom direktoru BBC-ja Marku Tompsonu, a on je odgovorio na Kingovom blogu.

"Zamolio sam kolege na BBC Four da razmotre vašu žalbu. Izvinjavamo se što smo vam priredili neprijatnosti i obećavamo da ćemo riješiti nesporazum u što kraćem roku. Nadam se da će vam se izviniti i iz BBC Four", navodi se u Tompsonovom pismu. U pismu je uvjerio Kinga da se njegovo izostavljanje iz ovog serijala neće više ponavljati.

King je bio presrećan što je izdejstvovao izvinjenje samog vrha BBC-ja.

King (66) je osuđen 2001. godine na sedam godina zatvorske kazne zbog zlostavljanja pet dječaka 80-ih godina. Nakon što je četiri godine proveo u zatvoru pušten je na uslovnu kaznu.

Bonus video: