Dječaku koji je iz šume stigao u Berlin ne prija život u gradu, želi nazad u prirodu

Dječak (17) je do prije nekoliko nedjelja sa ocem živio u šumi, spavali su u šatorima i zemunicama, na "postelji od lišća"
0 komentar(a)
Ažurirano: 20.09.2011. 11:14h

Dječak koji se nedavno pojavio u Berlinu nakon pet godina života u šumi, zbog čega je u javnosti nazvan "dječak iz šume", ima problema da se prilagodi načinu života u gradu i želi da se vrati u divljinu, tačnije, u šume južno od njemačkog glavnog grada.

Rej je ispričao da je njegova majka Dorin poginula u saobraćajnoj nesreći

Dječak (17) je do prije nekoliko nedjelja sa ocem živio u šumi, spavali su u šatorima i zemunicama, na "postelji od lišća". Nakon iskustva sa prirodom, dječak se žalio da u pravom krevetu spava loše i da ga ostale stvari iz savremenog života, kao što su sapun, topao tuš i tekuća voda iz česme, "uznemiruju".

Dječak je rekao da se zove Rej, bolje govori engleski nego njemački jezik, a njemačkoj policiji i Interpolu u traganju za Rejevim identitetom pomaže i britanski konzul.

Rej je ispričao da je njegova majka Dorin poginula u saobraćajnoj nesreći nakon čega je sa ocem Rajanom više godina živio u šumi. Njegov otac je umro prirodnom smrću, dječak ga je sahranio u šumi ispod gomile kamenja. Otac je Reju rekao da slijedi kompas prema sjeceru, što ga je nakon dvije nedjelje dovelo do Berlina.

Policija vjeruje da Rej govori istinu, pokrenuta je istraga kako bi se pronašao grob njegovog oca i ustanovilo odakle dječak zaista potiče i da li ima živih rođaka.

Bonus video: