Slovenačka ministarka podnijela ostavku: Optužena za korupciju

Slovenski dnevnik Finance nedavno je objavio kako je Kresal bila produžena ruka bogatih Slovenaca
57 pregleda 0 komentar(a)
Ažurirano: 23.08.2011. 09:32h

Katarina Kresal, koja je prije desetak dana podnijela neopozivu ostavku na mjesto ministra unutrašnjih poslova Slovenije zbog optužbi za korupciju, mudro se povukla, u tišini skuplja političke bodove i priprema se za nove parlamentarne izbore, piše hrvatski "Jutarnji list".

Prva predsjednica jedne slovenske parlamentarne stranke, proglašena 2009. političarkom godine, smatrana je jednom od najmoćnijih žena u Sloveniji

Slovenski dnevnik Finance nedavno je objavio kako je Kresal bila produžena ruka bogatih Slovenaca koji su preko nje ostvarivali političku moć. Kako navodi Jutarnji list, njeni kritičari tvrde da iza njenog ulaska u politiku stoji interesna grupa koja je usko povezana sa advokatom Senicom.

I dok se na nju opet obrušavaju svim raspoloživim "oružjem", ona se povukla i priprema se za izbore, piše "Jutarnji".

Kokain, prevare, orgije sa bulmastifima

Prva predsjednica jedne slovenske parlamentarne stranke, proglašena 2009. političarkom godine, smatrana je jednom od najmoćnijih žena u Sloveniji, podsjeća "Jutarnji list".

Bila je optuživana da koristi kokain, da pomaže majci i rodbini u raznim prevarama, da dopušta službenom vozaču da je vozi brzinom od 200 km na sat i da je u vezi sa advokatom koga dio medija direktno povezuje sa seksualnim orgijama sa psima bulmastifima.

Bonus video: