Dva napada ajkula u ruskom dijelu Tihog okeana

Na istom mjestu, u najjužnijem dijelu ruske obale Tihog okeana, ajkula je napala i jednu 16-godišnju djevojku i povrijedila joj nogu
130 pregleda 0 komentar(a)
ajkula, morski pas, Foto: Karuneegar.net
ajkula, morski pas, Foto: Karuneegar.net
Ažurirano: 19.08.2011. 10:38h

Predstavnici ruskih bezbjednosnih službi savjetovali su turistima da se ne kupaju u ruskim vodama Tihog okeana nakon što su tamo ajkule napale dvoje ljudi.

Prvi napad dogodio se u srijedu kada je jedan 25-godišnjak izgubio obije ruke dok je pokušavao da spasi svoju ženu koju je ajkula takođe napala.

Na istom mjestu, u najjužnijem dijelu ruske obale Tihog okeana, ajkula je napala i jednu 16-godišnju djevojku i povrijedila joj nogu.

Ministarstvo za vanredne situacije Rusije saopštilo je da je angažovano više od 60 ljudi koji pokušavaju da lociraju ajkule.

Mada je kupanje zabranjeno, mnogi turisti se ne pridržavaju savjeta ruskih vlasti. Jedna žena je televiziji NTV rekla da zabranu neće poštovati, jer "ljeto u Rusiji traje samo jedan dan".

U ruskim vodama Tihog okeana odavno se zna da postoji nekoliko vrsta ajkula, ali ovonedjeljni napadi su prvi koji su se dogodili u tom području.

Bonus video: