Zbog njega su počeli neredi u Londonu: Mark Dagan iz Totenhema

Jedan od saradnika Marka Dagana rekao je da je Mark osnovao kriminalnu grupu “Star Geng” koja je bila ogranak “Men Dem Kru” bande
0 komentar(a)
Ažurirano: 09.08.2011. 13:04h

Smrt Marka Dagana koga su u četvrtak ubili policajci pod nerazjašnjenim okolnostima, i dalje intrigira javnost u Britaniji. Ubistvo Dagana je pokrenulo nemire širom Londona, koji su se kasnije proširili na još nekoliko gradova.

Izvor u policiji opisao ga je kao velikog narko dilera koji je "do guše upleten u kriminalne radnje u Totenhemu". Uprkos tvrdnjama policije, njegova porodica insistira na tome da je Dagan bio "dobar otac četvoro djece i poštovani član lokalne zajednice".

Nalazi obdukcije tijela Marka Dagana pokazali su da je preminuo nakon što ga je policijski metak pogodio u grudi, javio je “Skaj njuz”.

"Stanovnici Totenhema tvrde da se Dagan bavio prodajom kokaina i da je često nosio pištolj"

Jedan od saradnika Marka Dagana rekao je da je Mark osnovao kriminalnu grupu “Star Geng” koja je bila ogranak “Men Dem Kru” bande.

Ovu bandu optužuje za veliki broj zločina koji su se dešavali vikendom. Drugi Daganov saradnik je na svom Tviter profilu napisao da je Dagan vodio život žestokog momka i da je unesrećio dio lokalnog stanovništva.

Ostali stanovnici Totenhema tvrde da se Dagan bavio prodajom kokaina i da je često nosio pištolj. Oni ističu da je svađa oko droge i žene odvela u smrt njegovog rođaka Kevina Istona (23), koji je ubijen nožem u noćnom klubu početkom godine.

Nije želio zatvor

Daganova vjerenica Simon Vilson (29), rekla je da je on bio odlučan u tome da ne ode u zatvor: “Mark je bio poznat policiji od ranije, ali nikada prije toga nije bio u zatvoru. Kad su ga pustili posljednji put rekao je da mrzi zatvor i da se nikad neće vratiti tamo”.

Njegova smrt je, kako tvrde britanski mediji, rasplamsala stare netrpeljivosti i međurasne napetosti

Dagan je bio poznat i pod nadimkom Stariš Mark. On je sa Simon Vilson od svoje 17. godine i imaju troje djece. Dagan ima još jedno dijete sa drugom ženom.

Njegova smrt je, kako tvrde britanski mediji, rasplamsala stare netrpeljivosti i međurasne napetosti kao što su bile one sredinom 1980-ih, kad je došlo do velikog izliva nasilja u Londonu.

Bonus video: