Nakon sastanaka u Briselu zvaničnici posjećuju "love hotels"

I inače se u frankofonskom miljeu bračna vjernost više razumijeva kao lojalnost, a manje kao baš direktna, seksualna vjernost.
0 komentar(a)
soba, Foto: Tutto-turismo
soba, Foto: Tutto-turismo
Ažurirano: 24.06.2011. 09:44h

Brisel uoči samita Evropske unije, ali i običnih ministarskih sastanaka bilježi porast nevjere, tvrde vlasnici "love hotels", zadovoljni što im je popunjenost kapaciteta izuzetno dobra.

To ujedno i pokazuje da valjda nema aspekta života u kojem domaćini glavnog grada Evropske unije, neće da izvuku profit od prisustva golemom broja međunarodne diplomatije, birokratije, lobista i biznismena.

U glavnom gradu EU, velik je broj šarmantnih, malih, hotela, u kojima se sobe iznajmljuju na sat. I inače se u frankofonskom miljeu bračna vjernost više razumijeva kao lojalnost, a manje kao baš direktna, seksualna vjernost. Sad su po prvi put izašli svojevrsni statistički podaci.

"Nevjera ima svoje periode, tako da su naši kapaciteti popunjeni neposredno prije školskih praznika, ili prije velikih (katoličkih) praznika. Ljubavnici žele da malo profituju prije velikih porodičnih okupljanja", rekla su vlasnici hotela Studio 8 llistu DH.

Internacionalizovana nevjerstva

Međutim, nevjera je, da tako kažemo, internacionalizovana. U blizini evropskog kvarta, dakle oko trgova Šuman i Luksemburg, kao i u kvartovima grada gdje uglavnom stanuje evropska birokratija, love hotels popunjeni su Evropljanima.

"Za vrijeme ministarskih savjeta i samita, to je ludnica", kažu za medije vlasnici šarmantnog hotela Treviso. "Nama evrokrati čine osamdeset odsto klijentele, i za razliku od drugih hotelijera, mi nismo osjetili krizu", kaže An de Šeper.

Sobe u love hotels iznajmljuju se na sat, dva, tri ili više, do šest sati ukupno, a cijene su od 40 do 75 eura, u zavisnosti od stepena uređenosti - da li sobe imaju samo tuš ili đakuzi kadu.

Ovakvi diskretni hoteli, specifikum su Brisela, ne postoje u drugim krajevima Belgije, a u Francuskoj su zabranjeni.

Tamo neki hoteli izdaju "sobe za popodnevni odmor". Često tamo zaista spavaju umorni biznismeni na prolazu kroz grad, ali ponekad je u cijenu uračunata i boca šampanjca.

Bonus video: