Popušila 3.500 cigareta u trudnoći da joj dijete lakše diše

Djevojka je tokom trudnoće išla na ljekarske preglede, a doktori su joj utvrdili kako je karbon-monoksid u njenoj krvi šest puta veći od normalne, što je opasno za bebu
53 pregleda 0 komentar(a)
par, Foto: Dailymail.co.uk
par, Foto: Dailymail.co.uk
Ažurirano: 01.06.2011. 16:59h

Čarli Vilkoks (20) iz Velike Britanije ispričala je kako je tokom trudnoće popušila oko 3500 cigareta i tvrdi kako je to bilo dobro za zdravlje njene kćerkice Lili. Njena kćer ima 14 sedmica, a kaže kako je zbog pušenja cigareta osnažila srce bebe, jer nije dobijala dovoljno kiseonika, piše Dejli Mejl.

"Pušenje u trudnoći omogućava nerođenom djetetu da se nauči disati, a nakon rođenja će mu sve biti lakše. Gdje piše pravilo da je pušenje u trudnoći nužno loše?", kazala je Čarli još dok je bila u drugom stanju.

Njena kćerka se rodila 10 dana ranije od predviđenog, a bila je teška oko tri kilograma.

Djevojka je tokom trudnoće išla na ljekarske preglede, a doktori su joj utvrdili kako je karbon-monoksid u njenoj krvi šest puta veći od normalne, što je opasno za bebu. Ipak, Čarli je nastavila da puši.

Nije mogla prestati

"Nisam bila spremna da prestanem da pušim. Mislim da bi bilo pogubnije za moje dijete da sam odjednom prestala , jer bi bila jako pod stresom", kazala je Čarli. Dodala je kako joj je na svakom pregledu ljekar govorio da je beba u dobrom stanju.

Njeno razvijanje je prolazilo dobro, pored toga što je majka pušila. Čarli ističe kako je jedna od njenih prijateljica pobacila dijete, jer je prestala pušiti. Za razliku od nje, Čarli je pušila oko 15 do 20 cigareta dnevno u prvih šest mjeseci trudnoće.

Kasnije je pušenje smanjila na pet cigareta dnevno.

Ponosna majka ističe kako obožava pušiti cigarete, ali nakon što je rodila kćerku, pred njom nikada nije pušila. Njen dečko(20), otac njene kćeri, kazao je kako se prvo zabrinuo za nju.

"Nisam se prvo slagao s tim da Čarli puši u trudnoći, jer sam čuo da to može ugroziti zdravlje djeteta. Ipak, opustio sam se nakon što se ispostavilo tokom pregleda da je beba u redu", kazao je on. Stručnjaci kažu kako je nemoguće da pušenje nije štetilo djetetu.

Bonus video: