Putin: Neophodna zaštita granica, NATO izaziva stare sukobe

On je rekao i da je neophodno da se formira integralni sistem kontrole granica između Rusije i okolnih zemalja i da se postigne dobro definisana saradnja pograničnih snaga
2 komentar(a)
Vladimir Putin, Foto: Reuters
Vladimir Putin, Foto: Reuters
Ažurirano: 06.04.2018. 17:18h

Ruski predsjednik Vladimir Putin kaže da je da je veoma važno da se ruske granice zaštite od terorista, ilegalnih migranata i trgovine drogom.

Putin je naveo da je, prije svega, neophodno koristiti detaljan pristup neutralizaciji rizika i prijetnji u odnosu na graničnu bezbjednost, prenosi Tanjug.

"U pitanju je pouzdana zaštita naše teritorije od terorista i ekstremista, transnacionalnog i prekograničnog kriminala. Radi se o razbijanju kanala trgovine trogom, ilegalnih migracija, krijumčarenja materijala i kulturnih vrijednosti, strateških sirovina", rekao je Putin na sjednici Savjeta za bezbjednost, prenosi Tas.

Prema njegovim riječima, očito je da rezultati u ovoj sferi direktno zavise od efikasne koordinacije i koordinisanih akcija svih struktura i službi koje rade na graničnim prelazima.

"NATO podiže vojne objekte blizu granica Rusije, izaziva stare sukobe na postsovjetskom prostoru i regionu što može da ima za posljedice vojnu i političku nestabilnost, porast krijumčarenja i kriminala i akutne humanitarne probleme", ocijenio je Putin.

Kako je naglasio, glavni zadatak pod ovim uslovima je da se obezbijedi zaštita i odbrana ruskih granica, i da se brzo i efikasno neutrališu potencijalne prijetnje.

Istovremeno, rekao je i da je neophodno da se formira integralni sistem kontrole granica između Rusije i okolnih zemalja i da se postigne dobro definisana saradnja pograničnih snaga.

Bonus video: