Pedagog priznao seriju ubistava i zlostavljanja djece

U Njemačkoj je 2009. godine ubijeno 152 djece, istovremeno bilo je prijavljeno 4.080 slučajeva zlostavljanja
0 komentar(a)
policija, Foto: Life.com
policija, Foto: Life.com
Ažurirano: 15.04.2011. 13:00h

Policija njemačke pokrajine Donja Saksonija saopštila je da je uhapšen 40-godišnji pedagog koji je priznao da je tokom protekle dvije decenije ubio tri dječaka i seksualno zloupotrebio više druge djece, uglavnom na sjeveru Njemačke.

Državno tužilaštvo i policija smatraju da je muškarac koji je proteklih 10 godina živeo u Hamburgu i radio u institucijama za školovanje odraslih, odgovoran za najmanje pet ubistava i oko 40 slučajeva seksualnog zlostavljanja.

Riječ je o ubistvima počinjenim između 1993. i 2004. godine u Njemačkoj, Francuskoj i Holandiji koja su se, kako je saopštila policija, dešavala "po istoj šemi".

Kao i u slučaju dječaka čija je ubistva priznao, djeca su odvođena iz dječijih odmarališta ili kampova u kojima su boravila sa vršnjacima, silovana i ubijana.

Policija je godina intenzivno tragala za počiniocem, kojeg su mediji opisivali kao "muškarca sa crnom maskom", jer su građani u više navrata tvrdili da su u blizini mjesta gdje su pronalaženi leševi zlostavljanih dječaka vidjeli muškarca pokrivenog lica.

U Njemačkoj je 2009. godine ubijeno 152 djece.

Istovremeno bilo je prijavljeno 4.080 slučajeva zlostavljanja, ali vlasti ocjenjuju da je stvarni broj višestruko veći.

Bonus video: