Skijajući, upao u pećinu i probudio medvjeda iz zimskog sna

Dječak je skijajući sa prijateljem, odjednom sletio u ovor pećine i pao pravo pred meedvjeda, koji ga je, probuđen iz simskog sna, počeo gristi
111 pregleda 0 komentar(a)
medvjed, Foto: Shutterstock.com
medvjed, Foto: Shutterstock.com
Ažurirano: 27.03.2011. 16:55h

Jedan dječak školskog uzrasta iz Britanije završio je u bolnici nakon što je, tokom skijanja u švedskom skijalištu Funasdalen, upao u pećinu i bio žrtva napada uspavanog medvjeda.

Dječak je skijajući sa prijateljem, odjednom sletio u ovor pećine i pao pravo pred meedvjeda, koji ga je, probuđen iz simskog sna, počeo gristi.

“Bio je to divlji napad. Medvjed je bio iznenađen i srećom, dječak je uspio da se nekako izvuče. Prebačen je u bolnicu, gdje se oporavlja od težih povreda”, saopšteno je iz lokalne policije.

Medvjed je kasnije lociran, ali nije pucano na njega, jer je policija procijenila da ta životinja ne predstavlja prijetnju za civile.

Funasdalen je treće najveće skijalište u Švedskoj i veoma je popularno među Britancima. Sastoji se od 10 naselja, kapaciteta preko 24 hiljade ležajeva. Njegova naselja su poznata po bogatom biljnom i životinjskom svijetu.

Bonus video: