STARE I IZNEMOGLE

Englez za 17 godina silovao oko 500 penzionera

Delroj Grant je proglašen krivim u Kraljevskom sudu Volvih za 29 tačaka optužnice za napade na 19 starijih muškaraca i žena.
42 pregleda 0 komentar(a)
26.02.2019. 22:45h

Bivši londonski taksi vozač, nazvan „noćna uhoda“ proglašen je krivim za "gnusne i izopačene" napade na penzionere tokom 17-godišnjeg nasilničkog pohoda.

Delroj Grant je proglašen krivim u Kraljevskom sudu Volvih za 29 tačaka optužnice za napade na 19 starijih muškaraca i žena.

Policija strahuje da je ovaj 53-godišnjak možda napao 500 ranjivih osoba u okviru onoga što su detektivi opisali kao jedan od "najstrašnijih i uznemiravajućih zločina" koje je Skotland jard ikada istraživao.

Detektivi su se javno izvinili zbog toga što su propustili šansu da uhvate Granta budući da je istraga unutrašnje kontrole, Nezavisne komisije za pritužbe na policiju (IPCC), otkrila da nije ranije uhvaćen zbog osnovnih policijskih propusta.

Debora Glas, predstavnik IPCC za London, kazala je: "Jasno je da je jednostavni nesporazum imao užasne posljedice. Policija je propustila priliku zbog zabune usljed koje je došlo do poređenja pogrešnog DNK".

Grant je osuđen da je silovao 89-godišnju ženu nakon što je provalio u njen dom na jugu Londona 1992, objavio je Rojters.

On je takođe brutalno seksualno napao jednu 81-godišnju ženu u Vorlingemu 1998.

Vrebao ranjive muškarce i žene

U periodu između 1992. i 2009. godine maskirani seksualni nasilnik je vrebao ranjive muškarce i žene na jugu Londona i silovao ih u njihovim domovima, ponekad i nekoliko puta.

Mnoge žrtve – stare do 89 godina – bile su slijepe, gluve i patile od raznih bolesti uključujući Alchajmerovu i Parkinsonovu.

Sudija Piter Ruk opisao je njegov 17-godišnji nasilnički pohod kao „gnusan i izopačen“, dok je tužilac Džonatan Leidlou kazao da su napadi "košmarni".

Grant, inače pripadnik Jehovinih svjedoka, žestoko se potrudio kako bi izbjegao hapšenje dok je za njim bila pokrenuta nacionalna potraga.

Pošto je na kraju uhapšen 2009, on je pokušao da podvali sopstvenom sinu a onda je čak tvrdio i da mu je smjestila bivša žena, Dženet Votson.