Pronađen čip sa GPS uređaja Matijasa Šepa, oca nestalih bliznakinja

Matična ploča satelitskog navigatora i čip su poslati na analizu, na osnovu koje će se pokušati dobiti jasnija slika o Šepovom kretanju tokom njegovog putovanja sa kćerkama od Švajcarske do Italije
0 komentar(a)
Alisija i Livija Šep, Foto: Corriere.it
Alisija i Livija Šep, Foto: Corriere.it
Ažurirano: 06.03.2011. 14:18h

Pronađen je mikročip sa GPS uređaja Matijasa Šepa, Švajcarca koji se ubio u blizini Barija početkom februara, prenosi AFP.

Navigator je uništen kada se Šep bacio pod voz, nakon što je bivšoj ženi poslao pismo sa porukom da djecu, bliznakinje Alisiju i Liviju (6), za kojima se još traga, više neće vidjeti.

Čip koji je propao na oko 40 centimetara dubok nasip pruge, pronašli su volonteri Civilne zaštite.

Matična ploča satelitskog navigatora i čip su poslati na analizu, na osnovu koje će se pokušati dobiti jasnija slika o Šepovom kretanju tokom njegovog putovanja sa kćerkama od Švajcarske do Italije.

Na osnovu dobijenih rezultata, istraga planira da traži nestale sestre , odnosno njihova tijela, u slučaju da ih je otac zaista ubio, kao što je tvrdio u pismu bivšoj ženi, majci djevojčica.

Alisiju i Liviju Šep njihov otac je uzeo od bivše žene, njihove majke Irine 1. februara, iz njihovog doma u Švajcarskoj. Šep je nađen mrtav u blizini Barija. Nakon toga, njegova bivša žena Irina dobila je pismo u kojem je Matijas naveo kako djevojčice nisu patile, te da počivaju u miru, što navodi da je u pitanju ubistvo.

I prije nego je majka nesretnih djevojčica dobila pismo, nagađalo se da je Matijas možda djevojčice bacio sa trajekta koji saobraća na relaciji Marsej – Korzika, gdje su otac i blizankinje viđeni posljednji put.

Bonus video: