Gadafija napustila lična medicinska sestra

Kolotnicka (38) se proslavila zahvaljujući publikacijama na sajtu \'\'vikiliks\'\' u kojima se ona naziva \'\'favoritkinjom libijskog lidera\'\'.
0 komentar(a)
galina, Foto: Dieweissegarde.blogspot.com
galina, Foto: Dieweissegarde.blogspot.com
Ažurirano: 28.02.2011. 13:20h

Gradić Brovari kod Kijeva izazvao je pažnju cijele Ukrajine, budući da se u njega nakon devet godina rada u Libiji vratila lična medicinska sestra libijskog lidera Moamera el Gadafija, Galina Kolotnicka.

Dvorište niske stambene zgrade sovjetskog tipa ''hruščovka'' okupirali su TV novinari i paparaci, ne gubeći nadu da će snimiti Ukrajinku koja je postala poznata ili da će saznati posljednje vijesti o Gadafijevoj sudbini, navodi ruska agencija Itar-Tas, prenosi Blic.

''Lična medicinska sestra'' Gadafija u Kijev je doletjela među 185 ljudi koji su evakuisani iz Libije ukrajinskim avionom ''Iljušin-76'', navodi Itar-Tas.

Kolotnicka (38) se proslavila zahvaljujući publikacijama na sajtu ''vikiliks'' krajem prošle godine, u kojima se u prepisci američkih diplomata ona naziva ''favoritkinjom libijskog lidera'' i tvrdi da se ''Gadafi praktično nikada ne odvaja od medicinske sestre'', podsjeća ruska državna agencija.

"Idite dođavola! Galja ništa neće pričati"

Medicinska sestra odbija da komunicira sa medijima, a samo se njena majka Irina ponekad upusti u raspravu sa novinarima, tražeći da prekinu sa opsadom stana na prvom spratu.

''Uvijek je bila pažljiva, brižna, nikada nije odbijala da pomogne - i pritisak da izmjeri, i da injekciju da i da preporuči lijek"

''Idite dođavola! Galja ništa neće pričati'', uzbuđeno viče majka Kolotnicke, uvjerena da su novinari oklevetali njenu kćerku nazivajući je Gadafijevom ljubavnicom.

Majka medicinske sestre je rekla da se Galina ''nikada više neće vratiti u Libiju''.

Komšije su se obradovale povratkom Kolotnice u rodne Brovare, gdje je pamte kao nekoga ko im je uvijek pomagao.

''Uvijek je bila pažljiva, brižna, nikada nije odbijala da pomogne - i pritisak da izmjeri, i da injekciju da i da preporuči lijek'', rekla je jedna starija komšinica Gadafijeve medicinske sestre.

Priča se, navodi ruska agencija, da je Kolotnicka kupila sebi novi stan u jednom od novih solitera, a za sada naročito napadne novinare ispred ulaza njene ''hruščovke'' tjeraju dobrovoljci lokalni mladići.

Bonus video: