U Holandiji zaplijenjeno 350 kilograma hašiša

Oko 350 kilograma hašiša, više miliona eura i desetak komada oružja zaplijenjeno je u gradu Breda na jugu Holandije, u operaciji protiv ilegalnog uzgajanja kanabisa, saopštilo je tužilaštvo u tom gradu.
85 pregleda 0 komentar(a)
Ažurirano: 16.02.2011. 18:26h

Droga, oružje i novac otkriveni su u utorak u magacinu jedne prodavnice koja prodaje materijal za uzgajanje kanabisa kod kuće, rekla je portparolka tužilaštva u Bredi Martin Pilar (Martine Pilaar).

"Prodavnice su legalne. U teoriji, u njima ne bi trebalo da nalazimo kanabis, ali su u praksi ccesto vidjamo da su prodavnice povezane sa organizovanim kriminalom", dodala je Martin Pilar.

Na licu mjesta uhapšena su trojica muškaraca stari 28, 37 i 38 godina i određen im je pritvor. Kako je navela portparolka tužilaštva u Bredi, zaplijenjeno je i pet kilograma kokaina.

U provinciji Brabant, koja se graniči sa Belgijom, u utorak je pokrenuta velika policijska operacija. Ova oblast, u kojoj se nalazi najveći broj ilegalnih plantaža kanabisa u Holandiji, preživljava talas nasilja povezan s trgovinom narkoticima.

Uklonjeno je 19 plantaža, uhapšeno 14 ljudi i provjereno 16 prodavnica u gradovima Tilburg, Breda i Helmond, saopštile su lokalne vlasti.

Posjedovanje, korišćenje i prodaja manje od pet grama kanabisa u oko 670 kafića u Holandiji je dozvoljeno od 1976. godine, dok su uzgajanje i prodaja na veliko zabranjeni i pod kontrolom kriminalnih organizacija.

Galerija

Bonus video: