Hitlerov tjelohranitelj se umorio od pisanja

U prošlosti Miš je obožavaocima slao potpisane kopije svojih ratnih fotografija u "EsEs" uniformi. Sad su pisma nagomilana u njegovom stanu.
0 komentar(a)
Ažurirano: 26.01.2011. 18:02h

Više od 65 godina nakon Drugog svjetskog rata, jedini živi tjelohranitelj nacističkog lidera Adolfa Hitlera je rekao da više ne može da odgovara na pisma obožavalaca širom svijeta jer je suviše star.

Rohus Miš (93) se po stanu kreće uz pomoć hodalice za starije osobe. On je njemačkim medijima rekao da uglavnom dobija poštu u kojoj mu traže autogram, ali da više ne može da odgovara zbog svojih poodmaklih godina.

"Pisma stižu iz Koreje, Tenesija, Finske i Islanda i ni ujednom nije bilo ružnih riječi", rekao je Miš, za kojeg se vjeruje da je posljednji živi čovjek koji je uživo vidio Hitlera i ostale višerangirane naciste.

U prošlosti, Miš je obožavaocima slao potpisane kopije svojih ratnih fotografija u "EsEs" uniformi. Međutim, sada su se pisma i paketi nagomilali u njegovom stanu u južnom dijelu Berlina.

On je, između ostalog, bio i Hitlerov telefonista i kurir. Njegovi memoari 'Posljednji svjedok' objavljeni su 2008. godine u Njemačkoj i u toku su pripreme za snimanje filma.

Bonus video: