Ako ne platiš porez ubićemo ti kućnog ljubimca

U selo Rekonvilije, živi 2.245 stanvnika i 280 pasa, a lokalna uprava planira da primijeni radikalne mjere ukoliko vlasnici pasa ne budu plaćali porez za svoje kućne ljubimce u iznosu od 50 dolara godišnje.
0 komentar(a)
Ažurirano: 11.01.2011. 10:44h

Za selo Rekonvilije u Švajcarskoj do danas su vjerovatno čuli samo u zemlji poznatoj po proizvodnji čokoladi i satovima, a nakon zakona koji planira da usvoji tamošnja lokalna uprava poznato je u čitavom svijetu.

U tom selu planiraju da primijeni drastične mjere kako bi natjerali vlasnike pasa da plaćaju godišnji porez za svoje kućne ljubimce - ukoliko neki stanovnik ne budu želio da plati porez njegov kućni ljubimac biće ubijen!

U selo Rekonvilije, živi 2.245 stanvnika i 280 pasa, a lokalna uprava planira da primijeni radikalnu mjeru ukoliko vlasnik za psa ne bude platio godišnji porez od 50 dolara.

Prema riječima lokalnog zvaničnika Pjer-Alena Nemica ta mjera je dio napora da se naplate stotine hiljada dolara poreza.

Nemic se pozvao i na zakon iz 1904. godine koji dozvoljava da selo ubije pasa ukoliko vlasnici ne plate propisani porez.

“Ovdje se ne radi o masovnom ubijanju pasa. Na ovaj način samo pokušavamo da izvršimo pritisak na ljude koji ne sarađuju” rekao je Nemic

Zbog namjere donošenja nevjerovatne ideje članovi lokalne uprave su, kako je kazao Nemic, dobijali poruke u kojima im je prijećeno smrću.

Bonus video: