Amsterdam: Napadač koji je nožem izbo dvoje Amerikanaca imao je teroristički motiv

Vlasti Amsterdama su navele da su istražitelji došli do zaključka na osnovu prvih izjava koje je osumnjičeni za napad dao policiji, navodi Asošiejted pres
97 pregleda 0 komentar(a)
Amsterdam, željeznička stanica, Foto: Reuters
Amsterdam, željeznička stanica, Foto: Reuters
Ažurirano: 01.09.2018. 18:45h

Avganistanac koji je juče nožem teško ranio dvije osobe na glavnoj željezničkoj stanici u Amsterdamu, poslije čega je ranjen i uhapšen, imao je "teroristički motiv" za napad, saopštile su danas holandske vlasti.

Vlasti Amsterdama su navele da su istražitelji došli do tog zaključka na osnovu prvih izjava koje je osumnjičeni za jučerašnji napad dao policiji, navodi Asošiejted pres.

Avganistanac (19) je juče nožem izbo dvoje američkih turista kada je ušetao među ljude na prometnoj Centralnoj stanici, a policija je zatim pucala i ranila ga.

On ima dozvolu za boravak u Njemačkoj, a identifikovan je kao Džaved S.

Dvoje ranjenih Amerikanaca oporavljaju se u bolnici od ozbiljnih povreda i nisu životno ugroženi.

Vlasti su pretresle dom osumnjičenog i zaplijenile uređaje s podacima koji će biti analizirani.

Američki ambasador u Holandiji Pit Hoekstra saopštio je ranije danas da su dvije osobe izbodene na glavnoj željezničkoj stanici u Amsterdamu američki državljani.

"Želimo im brz oporavak i blisko sarađujemo sa gradskim vlastima kako bi njima i njihovim porodicama pružili pomoć", rekao je Hoekstra, prenosi AP.

Bonus video: