"POŽAR IZBIO U MAŠINSKOM ODJELJENJU"

Šojgu Putinu: Nuklearni reaktor u podmornici bio je izolovan

Govoreći u arktičkoj bazi mornarice u Severomorsku, Šojgu je pohvalio posadu podmornice za "herojsku" akciju, rekavši da su žrtvovali svoje živote kako bi spasili civilnog stručnjaka i podmornicu nakon izbijanja požara
1959 pregleda 1 komentar(a)
Putin i Šojgu, Foto: Reuters
Putin i Šojgu, Foto: Reuters

Vojna podmornica u kojoj je u požaru poginulo 14 ruskih mornara bila je nuklearana izjavio je ruski ministar odbrane Sergej Šojgu.

U dokumentu objavljenom na sajtu Kremlja navodi se da je Šojgu rekao predsjedniku Vladimiru Putinu da je požar izbio u mašinskom odjeljenju i istakao da je nuklearni reaktor u podmornici bio potpuno izolovan, prenosi Rojters.

Ministarstvo odbrane nije odmah saopštilo koji je tip podmornice u pitanju, niti je potvrdilo da je riječ o nuklearnoj podmornici.

Ministarstvo je saopštilo da je 14 mornara umrlo od posledica udisanja otrovnih produkata vatre koja je izbila u ponedjeljak, dok je podmornica za istraživanje dubokih voda sprovodila vojni nadzor u ruskim teritorijalnim vodama.

Govoreći juče u arktičkoj bazi mornarice u Severomorsku, Šojgu je pohvalio posadu podmornice za "herojsku" akciju, rekavši da su žrtvovali svoje živote kako bi spasili civilnog stručnjaka i podmornicu nakon izbijanja požara.