NAREĐENO DUBINSKO ČIŠĆENJE ŠKOLA

Parižani strahuju da je požar u Notr Damu ispustio toksično olovo u vazduh

Zvaničnik gradskog odjeljenja za zdravlje Arno Gotje negirao je da je nivo olova povišen, ali je rekao da će se u godišnjem čišćenju posebna pažnja posvetiti u 10 škola koje se nalaze u blizini izgorjele katedrale
506 pregleda 0 komentar(a)
Notr Dam nakon oštećenja izazvanih požarom, Foto: Reuters
Notr Dam nakon oštećenja izazvanih požarom, Foto: Reuters

Grad Pariz naredio je dubinsko čišćenje škola koje se nalaze u blizini katedrale Notr Dam, koja je izgorjela u aprilu, zbog sumnji da je nivo olova u vazduhu viši od dozvoljenog.

Saopštenje je uslijedilo pošto je jedan francuski portal objavio informaciju da je požar koji je zahvatio krov katedrale Notr Dam ispustio u vazduh tone toksičnog olova.

Zvaničnik gradskog odjeljenja za zdravlje Arno Gotje negirao je da je nivo olova povišen, ali je rekao da će se u godišnjem čišćenju posebna pažnja posvetiti u 10 škola koje se nalaze u blizini izgorjele katedrale.

Pariska regionalna zdravstvena agencija već je preporučila da se urade testovi krvi djece ispod sedam godina i trudnica koji žive blizu Notr Dama, nakon što je potvrđeno da je u okolini katedrale izmjeren povišen nivo olova, prenosi Beta.

Preporučujemo za Vas