Problemi sa avionom njemačke vlade: Mas morao da se prebaci u rezervni avion

To je još jedan u seriji problema sa flotom njemačke vlade koja je pod ingerencijom Bundesvera
1543 pregleda 0 komentar(a)
Ilustracija, Foto: Shutterstock
Ilustracija, Foto: Shutterstock

Njemački ministar spoljnih poslova Hajko Mas morao je zbog kvara na avionu da se prebaci u rezervni avion za Njujork, prenosi Tanjug.

To je još jedan u seriji problema sa flotom njemačke vlade koja je pod ingerencijom Bundesvera.

Umjesto da koristi veliki erbas A321, kako je bilo planirano, ministar je morao da napusti vojni dio aerodroma Berlin-Tegel, odakle je trebalo da krene na četvorodnevno putovanje po Sjedinjenim Državama i Kanadi, i prebaci se u drugi, manji avion, piše Dojče vele.

Tehničari su otkrili kvar na mlaznjaku - jednom od najnovijih aviona vladine flote, zbog čega su ga preventivno parkirali i zabranili let.

Prema informacijama njemačkog "Špigla", tehničari Bundesvera u Berlinu su na A321 otkrili pokvaren dihtung na krilu kroz koji je curio kerozin.

Zajedno sa delegacijom od oko 40 ljudi, Hajko Mas se prebacio u manju, rezervnu letjelicu - erbas A319, koja je brzo stigla iz Klena, tako da kašnjenja nije bilo.

To je četvrti put za pola godine da taj ministar ima problema s poslovnim putovanjima u inostranstvo, podsjeća DW i dodaje da je sredinom maja Mas zbog problema sa avionom u svoju prvu posjetu Bugarskoj kao ministar spoljnih poslova stigao sa kašnjenjem od oko 70 minuta.

Krajem februara, na kraju posete Maliju, Mas je u prijestonici Bamaku morao da čeka 20 sati na drugi avion, pošto je sa letjelicom kojom je stigao bilo problema.

Početkom aprila, prilikom sletanja u Njujork, na avionu je pukla guma, zbog čega je Mas morao da čeka više od sat vremena u avionu A340 i tako propustio početak neformalnog sastanka Savjeta bezbjednosti UN.