BRITANSKI PREMIJER PORUČIO DONALDU TUSKU

Džonson: Bez dogovora, ne dugujemo 42 milijarde eura EU

"Mislim da cela EU razumije da, ukoliko izađemo bez dogovora, onda 42 milijarde više ne važi. Kao što sam mnogo, mnogo puta rekao, veliki dio od te 42 milijarde ćemo potrošiti za podršku našim poljoprivrednicima i, zaista, za investicije u razna polja", rekao je Džonson na samitu G7, prenosi Rojters
4437 pregleda 2 komentar(a)
Tusk i Džonson, Foto: Reuters
Tusk i Džonson, Foto: Reuters

Premijer Britanije Boris Džonson izjavio je da Velika Britanija neće dugovati 42 milijarde eura ukoliko napusti Evropsku uniju bez sporazuma, prenosi Tanjug.

"Mislim da cela EU razumije da, ukoliko izađemo bez dogovora, onda 42 milijarde više ne važi. Kao što sam mnogo, mnogo puta rekao, veliki dio od te 42 milijarde ćemo potrošiti za podršku našim poljoprivrednicima i, zaista, za investicije u razna polja", rekao je Džonson na samitu G7, prenosi Rojters.

Britanski mediji  već su spekulisali i da će Džonson iskoristiti sastanak sa predsjednikom Evropskog savjeta Donaldom Tuskom na marginama samita da kaže da će Britanija platiti manje od deset milijardi eura EU, ukoliko ne bude sporazuma o Bregzitu.

"Skaj njuz" navodi da se radi o cifri od 9,8 milijardi eura, dok "Sandej tajms" tvrdi da bi Britanija bila u obavezi da plati oko 7,5 milijardi eura.

Dogovor o isplati 42 milijardi eura postigla je bivša britanska premijerka Tereza Mej.