NEGIRA DA GA JE TRAMP PODSTAKAO DA ISTRAŽI BAJDENA

Zelenski: Ne želim da budem uvučen u demokratske, otvorene izbore u SAD

"Mislim da smo imali dobar telefonski razgovor, normalan, razgovarali smo o mnogim stvarima. Mislim da kada ga (transkript) pročitate, vidite da me niko nije podsticao na nešto", kazao je Zelenski o svom razgovoru sa Trampom
1306 pregleda 0 komentar(a)
Zelsnski, Foto: Reuters
Zelsnski, Foto: Reuters

Ukrajinski predsjednik Volodimir Zelenski izjavio je da ga američki predsjednik Donald Tramp nije podstakao da istraži njegovog političkog rivala, bivšeg potpredsjednika SAD ali i potencijalnog kandidata na predstojećim izborima Džoa Bajdena, dodajući da ne želi da bude umiješan u američke izbore, prenosi Tanjug.

"Ne želim da budem uvučen u demokratske, otvorene izbore u SAD", rekao je Zelenski, prenio je Rojters.

"Mislim da smo imali dobar telefonski razgovor, normalan, razgovarali smo o mnogim stvarima. Mislim da kada ga (transkript) pročitate, vidite da me niko nije podsticao na nešto", kazao je Zelenski o svom razgovoru sa Trampom.

Američko ministarstvo pravde objavilo je juče suštinu transkripta telefonskog razgovora u kojem je predsjednik Donald Tramp zatražio od ukrajinskog kolege Volodimira Zelenskog da istraži da li je bivši potpredsjednik Džo Bajden uticao na zatvaranje istrage o kompaniji u kojoj je radio njegov sin.