"Umirem, jer ne mogu da dišem": Jedna od žrtava iz kamiona smrti je možda iz Vijetnama?

"Na vijestima je rečeno da su svih 39 osoba bili Kinezi, ali porodica Tra Majove pokušava da utvrdi da li je među njima bila njihova kćerka, jer se njena posljednja poruka poklapa sa vremenom (kada je kamion bio na putu)" napisao je Nghiem na Tviteru
9603 pregleda 0 komentar(a)
Detalj sa mjesta na kome su nađena tijela, Foto: Reuters
Detalj sa mjesta na kome su nađena tijela, Foto: Reuters

Jedna od 39 osoba koje su pronađene u kamionu hladnjači u blizini Londona možda je porijeklom iz Vijetnama, izjavio je danas vijetnamski aktivista za ljudska prava Hoa Nghiem iz Hjuman rajts spejsa, prenosi Tanjug.

Fam Thi Tra Maj (26) poslala je poruku svojoj majci da ne može da diše u vrijeme kada je kamion bio na putu iz Belgije za Britaniju, rekao je Hoa Nghiem, prenio je je Rojters.

"Na vijestima je rečeno da su svih 39 osoba bili Kinezi, ali porodica Tra Majove pokušava da utvrdi da li je među njima bila njihova kćerka, jer se njena posljednja poruka poklapa sa vremenom (kada je kamion bio na putu)" napisao je Nghiem na Tviteru.

Policija Londona juče je saopštila da su sve žrtve kineske nacionalnosti.

"Naš kontakt dobija sve više upozorenja da bi moglo biti više Vijetnamaca u kamionu", dodao je on.

Nghiem je objavio skrinšot poruke Tra Majove koja je bila poslata u 04.28 časova ujutru u srijedu po vijetnamskom vremenu.

Poruka je glasila:"Žao mi je mama. Moj put u inostranstvo nije uspio. Mama puno te volim. Umirem jer ne mogu da dišem...Ja sam iz Nghena, Ken Lok, Ha Tinh, Vijetnama...Žao mi je mama".

Nghiem je rekao da je Fam Thi Maj otišla u Kinu i planirala da ode u Englesku preko Francuske, rekao mu je kontakt blizak njenoj porodici.

Bonus video: