OBEĆAO "SJAJNE POBJEDE"

Na mitingu više od 130.000 ljudi? Putin sa okupljenima pjevao himnu Rusije

Na bini su se pored Putina nalazili olipimjski sportisti, muzičke zvijezde i astronauti kako bi podržali predsjednika koji vlada Rusijom skoro dvije decenije i želi da ostane na vlasti do 2024. godine ako pobijedi na izborima
0 komentar(a)
Vladimir Putin, Foto: Reuters
Vladimir Putin, Foto: Reuters
Ažurirano: 03.03.2018. 17:36h

Ruski predsjednik Vladimir Putin, uvjeren da će ponovo biti izabran na predsjedničkim izborima 18. marta, obećao je danas "sjajne pobjede" Rusiji na predizbornom mitingu u Moskvi gdje se okupilo nekoliko desetina hiljada njegovih pristalica.

"Želimo da naša zemlja sjaji i da bude okrenuta ka budućnosti, našoj djeci i unucima... Uradićemo sve što možemo da ih učinimo srećnim", rekao je Putin okupljenim i dodao da se to "radi kako bi u narednim decenijama 21. vijeka Rusija obilježila sjajne pobjede".

Na bini su se pored Putina nalazili olipimjski sportisti, muzičke zvijezde i astronauti kako bi podržali predsjednika koji vlada Rusijom skoro dvije decenije i želi da ostane na vlasti do 2024. godine ako pobijedi na izborima.

Predizbornom mitingu u Moskvi aktuelnog predsjednika Rusije i kandidata na predstojećim izborima Vladimira Putina, prisustvovalo je više od 130.000 ljudi, prenosi Tanjug.

To je saopštila ispred Ministarstva unutrašnjih poslova, Irina Volk.

"Miting 'Za snažnu Rusiju', koji je organizovan u sportskom kompleksu Lužnjiki okupio je više od 130.000 učesnika. Policija i ruska garda sprovode red i bezbjednost na događaju", rekla je Volk za Tass.

Putin je zajedno sa okupljenima otpjevao himnu Rusije.

U okviru kompleksa Lužinjski nalazi se i Nacionalni stadion, gdje je miting i održan, a kako prenosi AP, taj stadion ima kapacitet za više od 81.000 ljudi, dok je policija procijenila da je ukupan broj prisutnih u kompleksu koji obuhvata i druge sportske objekte bio 130.000 ljudi. 

Iz izbornog štaba navode da je miting plaćen "novcem iz izbornog fonda" i da će kandidat podnijeti izvještaj o troškovima Centralnom izbornom komitetu kako bi ga on objavio na svom sajtu. 

Sekretar za odnose sa medijima izbornog štaba Anrej Kondrašov, rekao je da je 299 ruskih i 125 stranih novinara akreditovano za ovaj događaj. 

Oni predstavljaju medije iz SAD, Japana, Španije, Njemačke, Kine, Ujedinjenog Kraljevstva, Francuske, Danske, naveo je on. 

Predsjednički izbori u Rusiji zakazani su za 18. mart.

Preporučujemo za Vas