U septembru su Kijev i Moskva razmijenili 70 zatvorenika

Putin i Zelenski razgovarali o novoj razmjeni zarobljenika

Putin i Zelenski su u telefonskom razgovoru pomenuli "oslobađanje zatvorenih ukrajinskih državljana" na istoku Ukrajine, području pod kontrolom proruskih pobunjenika, kao i na crnomorskom poluostrvu Krim i u Rusiji, navodi se u saopštenju kabineta ukrajinskog predsjednika
781 pregleda 0 komentar(a)
Zelenski i Putin, Foto: Reuters, Reuters, Reuters, Reuters
Zelenski i Putin, Foto: Reuters, Reuters, Reuters, Reuters

Predsjednici Rusije i Ukrajine, Vladimir Putin i Volodimir Zelenski, razgovarali su o novoj razmjeni zatvorenika, posle prve operacije te vrste u septembru i druge u decembru, ali između Ukrajine i proruskih pobunjenika, saopštile su danas ukrajinske vlasti.

Putin i Zelenski su u telefonskom razgovoru pomenuli "oslobađanje zatvorenih ukrajinskih državljana" na istoku Ukrajine, području pod kontrolom proruskih pobunjenika, kao i na crnomorskom poluostrvu Krim i u Rusiji, navodi se u saopštenju kabineta ukrajinskog predsjednika.

Predsjednici su takođe razgovarali o novom sastanku u formatu Normandije, nakon takvog susreta u decembru u Parizu uz posredovanje Francuske i Njemačke.

Putin i Zelenski su se prvi put sastali u Parizu a nakon toga je uslijedila razmjena oko 200 zatvorenika između Kijeva i proruskih separatista, što je bila operacija u novom smirivanju konflikta između te dvije strane, a u kojem je od 2014. godine stradalo više od 13.000 ljudi.

U septembru su Kijev i Moskva razmijenili 70 zatvorenika, a Rusija je Ukrajini vratila zaplijenjene ratne brodove.

Preporučujemo za Vas