UKUPNO PREMINULO 5.476 LJUDI

Italija: Od koronavirusa umrla još 651 osoba

Italijanska Civilna zaštita saopštila je da je broj osoba kod kojih je potvrđena zaraza povećan 10 odsto u prethodna 24 časa i da iznosi 59.138, prenosi Asošiejted pres
10256 pregleda 0 komentar(a)
Detalj iz bolnice u Breši, Foto: BETA/AP
Detalj iz bolnice u Breši, Foto: BETA/AP

Još 651 osoba umrla je u Italiji od novog koronavirusa, čime je broj stradalih u toj zemlji povećan na 5.476, objavile su vlasti večeras.

Italijanska Civilna zaštita saopštila je da je broj osoba kod kojih je potvrđena zaraza povećan 10 odsto u prethodna 24 časa i da iznosi 59.138, prenosi Asošiejted pres.

Broj novooboljelih u Italiji manji je nego prethodnih dana, izjavio je šef Civilne zaštite Anđelo Boreli i dodao da se vlasti "nadaju da taj trend može da bude potvrđen u narednim danima".

Poslije Japana, Italija ima najstarije stanovništvo na svijetu i drastično je pogođena koronavirusom koji mnogo teže posljedice ima po starije i osobe slabijeg zdravlja.

U toj zemlji s najviše smrtnih slučajeva od bolesti Kovid-19 koju izaziva novi korona virus, broj umrlih i novooboljelih raste, uprkos mjerama koje uključuju oštra ograničenja kretanja ljudi. 

Te mjere, prema navodima medija, brojni građani ne poštuju.

Vlasti navode da je većina preminulih osoba u Italiji imala zdravstvene probleme poput srčanih oboljenja ili dijabetesa prije nego što su zaražene koronavirusom.

I dalje je najteže pogođen okrug Milana u regionu Lombardija, gdje je umrlo 3.456 ljudi, a u posljednja 24 časa 361 osoba, prenosi Frans pres.

Zaraza koronavirusom do sada je potvrđena kod više od 338.000 ljudi širom svijeta, od kojih je umrlo više od 14.000.