UKUPNO PREMINULO 5.476 LJUDI

Italija: Od koronavirusa umrla još 651 osoba

Italijanska Civilna zaštita saopštila je da je broj osoba kod kojih je potvrđena zaraza povećan 10 odsto u prethodna 24 časa i da iznosi 59.138, prenosi Asošiejted pres
10263 pregleda 0 komentar(a)
Detalj iz bolnice u Breši, Foto: BETA/AP
Detalj iz bolnice u Breši, Foto: BETA/AP

Još 651 osoba umrla je u Italiji od novog koronavirusa, čime je broj stradalih u toj zemlji povećan na 5.476, objavile su vlasti večeras.

Italijanska Civilna zaštita saopštila je da je broj osoba kod kojih je potvrđena zaraza povećan 10 odsto u prethodna 24 časa i da iznosi 59.138, prenosi Asošiejted pres.

Broj novooboljelih u Italiji manji je nego prethodnih dana, izjavio je šef Civilne zaštite Anđelo Boreli i dodao da se vlasti "nadaju da taj trend može da bude potvrđen u narednim danima".

Poslije Japana, Italija ima najstarije stanovništvo na svijetu i drastično je pogođena koronavirusom koji mnogo teže posljedice ima po starije i osobe slabijeg zdravlja.

U toj zemlji s najviše smrtnih slučajeva od bolesti Kovid-19 koju izaziva novi korona virus, broj umrlih i novooboljelih raste, uprkos mjerama koje uključuju oštra ograničenja kretanja ljudi.

Te mjere, prema navodima medija, brojni građani ne poštuju.

Vlasti navode da je većina preminulih osoba u Italiji imala zdravstvene probleme poput srčanih oboljenja ili dijabetesa prije nego što su zaražene koronavirusom.

I dalje je najteže pogođen okrug Milana u regionu Lombardija, gdje je umrlo 3.456 ljudi, a u posljednja 24 časa 361 osoba, prenosi Frans pres.

Zaraza koronavirusom do sada je potvrđena kod više od 338.000 ljudi širom svijeta, od kojih je umrlo više od 14.000.

Preporučujemo za Vas