U KREMLJU PREDUZIMAJU SVE MJERE PREDOSTROŽNOSTI

Putin od sada radi preko video veze

Upitan da li se Putin i dalje rukuje sa svojim sagovornicima kada ih sretne Peskov je rekao da naravno svi sada drže socijalnu distancu
2335 pregleda 0 komentar(a)
Putin prilikom posjete jednoj bolnici, Foto: Beta/AP
Putin prilikom posjete jednoj bolnici, Foto: Beta/AP

Ruski predsjednik Vladimir Putin opredijelio se za rad preko video veze zbog širenja novog koronavirusa, rekao je danas novinarima portparol Kremlja Dmitrij Peskov.

On je ovo objavio dan pošto je glavni ljekar vodeće moskovske bolnice gdje se liječe pacijenti od Kovida 19, koji je primio Putina u svojoj ustanovi prošle nedjelje, rekao da je zaražen koronavirusom.

"Predsjednik više voli ovih dana sve da radi preko video veze", rekao je Peskov uoči sastanka Putina i ruske vlade koji će neuobičajeno biti održan putem video linka. 

"Mi preduzimamo sve mjere predostrožnosti", dodao je Peskov.

Ljekar Denis Procenko, glavni ljekar bolnice Komunarka u predgrađu Moskve koja je postala glavna ustanova za oboljele od Kovida 19, juče je javio da je i on zaražen ali da nema zabrinjavajuće simptome. Putin (67) je 24. marta posjetio bolnicu, a on i ljekar su se tada rukovali, zajedno išli liftom i razgovarali bez zaštitnih maski.

"Svi koji su bili sa predsjednikom u Komunarki se svakodnevno testiraju na koronavirus", rekao je danas Peskov, koji je već sinoć dao uvjeravanja da su analize ruskog predsjednika "normalne". 

Upitan da li se Putin i dalje rukuje sa svojim sagovornicima kada ih sretne Peskov je rekao da naravno svi sada drže socijalnu distancu.

U Rusiji je od ponedjeljka polovina stanovništva u izolaciji da bi se spriječilo širenje epidemije od koje je do sada u zemlji registrovano 2.777 zaraženih, i 24 umrlih.