KORONAVIRUS

Porast broja kazni u Italiji zbog nepoštovanja izolacije

Ukupno 9.284 osobe dobile su verbalnu opomenu zato što su bile van kuće bez opravdanja, 54 zbog davanja lažnih potvrda i 10 što su prekršili karantin kao pozitivni na Kovid-19, saopštilo je danas italijansko Ministarstvo unutrašnjih poslova
877 pregleda 0 komentar(a)
Italija druga po broju zaraženih: Milano, Foto: AP
Italija druga po broju zaraženih: Milano, Foto: AP

Broj kazni zbog kršenja propisa izolacije prešao je 9.300 u Italiji u subotu, što je najveća cifra od četvrtka 26. marta, u vrijeme kada su čak i dozvoljene profesionalne aktivnosti bile velikim dijelom zaustavljene.

Ukupno 9.284 osobe dobile su verbalnu opomenu zato što su bile van kuće bez opravdanja, 54 zbog davanja lažnih potvrda i 10 što su prekršili karantin kao pozitivni na Kovid-19, saopštilo je danas italijansko Ministarstvo unutrašnjih poslova.

Kada je riječ o trgovinskim aktivnostima, 173 firme su kažnjene, 14 privremeno, a 13 definitivno zatvoreno.

Ministarstvo sada priprema plan kontrole za Uskršnje praznike i dane koji mu prethode da bi se izbjeglo da porodice pokušaju da odu u svoje sekundarne rezidencije kada onlajn časovi za učenike budu prekinuti.

Od 11. marta do 4. aprila policijske snage su provjerile 4,8 miliona ljudi i 2,1 milion firmi i trgovina. Ukupno je 176.767 osoba dobilo verbalne opomene u zemlji, gdje će stanovništvo sjutra ući u petu nedjelju izolacije.