Najmanji broj zaraženih u Italiji još od 10. marta, u Napulju prvi put bez novih slučajeva

Nacionalna opservatorija za zdravlje počela je sa izradom mapa zaraze u italijanskim regijama. Navodi se da će od 12. maja, u Laciju,a na na jugu zemlje od kraja aprila, biti "nula infekcija"
5035 pregleda 0 komentar(a)
U Rimu danas otvorene knjižare, Foto: AP
U Rimu danas otvorene knjižare, Foto: AP

Italija je danas zabilježila još 2.256 slučajeva koronavirusa, te je ukupno 181.228. Umrlih za 24 sata ima 454, prenosi Tanjug.

Dnevni broj zaraženih najmanji je poslije više od mjesec dana, odnosno od 10. marta, saopštila je Agencija za civilnu zaštitu.

Ta zemlja je i dalje treća na svijetu po broju slučajeva, iza SAD i Španije.

Do sada je umrlo 24.114 ljudi, a oporavilo se 48,877, podaci su sajta worlometers.

Nacionalna opservatorija za zdravlje počela je sa izradom mapa zaraze u italijanskim regijama. Navodi se da će od 12. maja, u Laciju,a na na jugu zemlje od kraja aprila, biti "nula infekcija".

Očekivanja su da će u Lombardiji, djelu koji je najviše pogođen epidemijom, virus početi da nestaje tek od juna meseca, prenosi italijanski Il mesađero.

U Napulju prvi put bez novih slučajeva zaraženih

U Napulju prvi put od izbijanja koronavirusa u poslednja 24 sata nije bilo novih slučajeva zaraženih, a četvrti dan zaredom nema preminulih.

Do sada su u Napulju zabilježena 833 slučaja zaraženih virusom Covid-19, a od tog virusa umrle su 52 osobe, prenosi Tanjug.

Italija je jedna od zemalja najteže pogođenih pandemijom koronavirusa sa više od 178 hiljada zaraženih, a mjere opšteg karantina produžene su do 3. maja kako bi se izbjegla nova žarišta, posebno na jugu zemlje.

Bonus video: