Džonson: Strategija ljekara je bila da primijene scenario "Staljinova smrt"

"Nisam bio u sjajnom stanju i bio sam svjestan da postoje planovi za vanredne situacije. Doktori su imali sve vrste scenarija ako nešto pođe po zlu. Dali su mi masku i dobijao sam ogromne količine kiseonika i dugo sam imao ono malo što viri iz nosa," naveo je britanski premijer
3928 pregleda 1 komentar(a)
Džonson, Foto: AP
Džonson, Foto: AP

Britanski premijer Boris Džonson iznio je više detalja o boravku u bolnici zbog koronavirusa, rekavši za britanske novine da je znao da se ljekari pripremaju za najgore.

Džonson je u izolaciji bio do kraja marta, ali je početkom aprila prebačen u londonsku bolnicu gdje je bio podvrgnut liječenju kiseonikom, i tri noći je proveo na intenzivnoj njezi.

"Strategija im je bila da primene scenario tipa 'Staljinova smrt'. Bio je to težak trenutak, neću da poričem", rekao je Džonson za list "San".

Nakon otpuštanja, iz bolnice je saopšteno da im je bilo drago što su brinuli o premijeru, ali nisu iznosili detalje o težini njegove bolesti, osim da se liječio na intenzivnoj njezi.

"Nisam bio u sjajnom stanju i bio sam svjestan da postoje planovi za vanredne situacije. Doktori su imali sve vrste scenarija ako nešto pođe po zlu. Dali su mi masku i dobijao sam ogromne količine kiseonika i dugo sam imao ono malo što viri iz nosa," naveo je britanski premijer.

Džonskon i njegova vjerenica Keri Simonds objavili su juče da će se njihov tek rođeni sin zvati Vilfred Louri Nikolas Džonson, u čast djedova, ali i dvojice ljekara za koje su rekli da su spasili Džonsonu život.

Džonson se vratio na posao u ponedjeljak 27. aprila, mjesec dana pošto je utvrđeno da je pozitivan na koronavirus.

Bonus video: