Zaštitna oprema poslata iz Turske ne zadovoljava standarde Britanije

Sekretar za Sjevernu Irsku, Brendon Luis izjavio je da 400.000 zaštitnih odijela nije "dovoljno dobrog kvaliteta za osoblje" koje liječi pacijente od koronavirusa
697 pregleda 0 komentar(a)
Ilustracija, Foto: Shutterstock
Ilustracija, Foto: Shutterstock

Vlada Britanije saopštila je danas da se zaštitna medicinska oprema koja je stigla iz Turske nalazi u magacinu, jer ne zadovoljava standarde Velike Britanije.

Sekretar za Sjevernu Irsku, Brendon Luis izjavio je da 400.000 zaštitnih odijela nije "dovoljno dobrog kvaliteta za osoblje" koje liječi pacijente od koronavirusa.

Pošiljka je osramotila britansku Vladu, jer je jedan ministar najavio 18. aprila da će ona stići narednog dana. Od tada je prošlo četiri dana prije nego što je britanski avion uspio da prebaci teret do te države.

Kao i mnoge druge države, i Britanija se borila da održi konstantno snabdijevanje zaštitnom opremom tokom globalne potražnje za njom usljed pandemije.

Ministarstvo zdravlja saopštilo je da je ovo "globalna pandemija gdje mnoge zemlje nabavljaju zaštitnu opremu za sebe što dovodi do nestašice širom svijeta, ne samo u Britaniji".

Bonus video: