osim za putnike iz irske

Velika Britanija planira karantin od 14 dana za putnike koji ulaze u zemlju

Pozivajući se na izvore bliske vlastima, britanska televizijska mreža Bi Bi Si (BBC) prenosi da će dvonedeljni karantin stupiti na snagu krajem maja
1284 pregleda 0 komentar(a)
Ilustracija, Foto: Shutterstock
Ilustracija, Foto: Shutterstock

Britanska vlada planira da uvede obavezni karantin od 14 dana za većinu putnika koji ulaze u zemlju, prenijeli su danas tamošnji mediji iako postoji sve veći pritisak da se ublaže restriktivne mjere uvedene u borbi protiv koronavirusa.

Osim putnika koji dolaze iz susjedne Irske, sve osobe koje stižu u Veliku Britaniju avionom, vozom i brodom moraće u dvonedeljni karantin, prenio je list Tajms .

Provjeravaće se adresa putnika, a biće predviđene novčane kazne od 1.000 funti, ili protjerivanje, dodao je list navodeći da će britanski premijer Boris Džonson  sjutra predstaviti te mjere.

Pozivajući se na izvore bliske vlastima, britanska televizijska mreža Bi Bi Si (BBC) prenosi da će dvonedeljni karantin stupiti na snagu krajem maja.

Džonson bi sutra trebalo da saopšti mjere ublažavanja mjera uvedenih 23. marta u borbi protiv koronavirusa, ali se pretpostavlja da će to ublažavanja biti veoma ograničeno.

"Neće biti spektakularnih promjena preko noći, bićemo veoma oprezni sa ublažavanjem sadašnjih mjera pošto svakodnevni podaci (o virusu) govore da se još nismo izvukli iz situacije", rekao je juče ministar ekologije Džordž Justis (George Eustice).

U Velikoj Britaniji je od koronavirusa preminula 31.241 osoba i ta zemlja je posle SAD druga u svijetu po broju smrtnih slučajeva.

Preporučujemo za Vas