Premijer Hrvatske: Ne moram u samoizolaciju zbog susreta s Đokovićem

Na opasku novinara da je, po podacima Hrvatskog zavoda za javno zdrastvo (HZJZ), "ostvario kontakt" jer je Đokoviću dodirnuo rame, Plenković je ocijenio da "nije bilo riječi o fizičkom kontaktu kojim bi se uspostavio rizik od zaraze"

9385 pregleda 0 komentar(a)
Plenković, Foto: AP Beta
Plenković, Foto: AP Beta

Premijer Hrvatske Andrej Plenković izjavio je danas da ne mora u samoizolaciju zbog susreta s teniserom Novakom Đokovićem koji je pozitivan na koronavirus.

On je novinarima rekao da je susret u Zadru bio kratak, tri minuta, i da "po definiciji to nije bio bliski susret zbog kakvog bi bila predviđena samoizolacija" jer postoji mogućnost zaraze.

"Uostalom juče sam se treći put (dosad) testirao i negativan sam", dodao je premijer koga je opozicija optužila da se ne pridržava mera koje važe za ostale.

Na opasku novinara da je, po podacima Hrvatskog zavoda za javno zdrastvo (HZJZ), "ostvario kontakt" jer je Đokoviću dodirnuo rame, Plenković je ocijenio da "nije bilo riječi o fizičkom kontaktu kojim bi se uspostavio rizik od zaraze".

On je zatim optužio novinara N1 Hrvoja Krešića da "voli da agituje za ekipu za koju bi želio da nije u opoziciji" pošto mu je novinar citirao definiciju bliskog kontakta prema HZJZ.

Plenković je takođe optužio i lidera opozicione Socijaldemokratske partije Davora Bernardića da insistiranjem na samoizolaciji želi da izbjegne predizborno sučeljavanje s njim uoči parlamentarnih izbora u Hrvatskoj, 5. jula.

Bonus video: