Rajaner smanjuje kapacitete za dodatnih 20 odsto

Rajaner je u julu snizio ciljani broj putnika u finansijskoj godini koja završava u martu 2021. na 60 miliona, s 80 miliona zacrtanih u maju

2305 pregleda 1 komentar(a)
Ilustracija, Foto: Shutterstock
Ilustracija, Foto: Shutterstock

Irska aviokompanija Rajaner (Ryanair) objavila je da će u septembru i oktobru smanjiti kapacitete za dodatnih 20 odsto, zbog osjetno slabih rezervacija u proteklih 10 dana pod uticajem ponovnog uvođenja korona-ograničenja.

Rajaner je u julu snizio ciljani broj putnika u finansijskoj godini koja završava u martu 2021. na 60 miliona, s 80 miliona zacrtanih u maju, prenosi Hina.

Danas su upozorili da je ponovno naglo povećanje broja slučajeva zaraze Kovidom-19 u pojedinim evropskim zemljama posebno teško pogodilo poslovna putovanja.

Najavili su 20-postotno smanjenje kapaciteta u septembru i oktobru, sa snažnim fokusom na Francusku, Španiju, Irsku i Švedsku. To će u većini slučajeva značiti manji broj letova, a ne ukidanje ruta, naglasili su.

Na avio-promet prema Španiji i Francuskoj snažno su proteklih sedmica uticala pojačana ograničenja putovanja. Irska pak dopušta građanima putovanja u samo 10 evropskih zemalja, što su u Rajaneru danas ocijenili "jedinstveno restriktivnom" politikom.

Rajaner je ponovo počeo da leti u julu , a u avgustu su povećali broj letova na 60 odsto uobičajenog rasporeda.

Prošlog su mjeseca procijenili da bi od oktobra do marta iduće godine trebalo da dostignu oko 70 odsto prošlogodišnjeg rasporeda letjenja.

Bonus video: