Ruski vladika protiv Putina: Ne želim da glasam za tamu

Vladika Jevtikije je obrazložio svoju odluku, time što je Putin izjavio ranije da su komunisti u Rusiju oponašali hrišćansku tradiciju čuvanja moštiju svetaca, time što su balzamovali tijelo vođe Oktobarske revolucije Vladimira Lenjina
80 pregleda 45 komentar(a)
Vladimir Putin, Vladika Jevtikije, Foto: Twitter
Vladimir Putin, Vladika Jevtikije, Foto: Twitter
Ažurirano: 22.01.2018. 20:34h

Jedan vladika Ruske pravoslavne crkve, izjavio je da neće glasati za Vladimira Putina na predstojećim predsjedničkim izborima u Rusiju.

Vladika Jevtikije je izjavio da neće glasati za Putina jer "ne želi da glasa za mrak", prenosi list "Novaja gazeta".

Javno protivljenje ruskom predsjedniku od strane noga iz Ruske pravoslavne crkve predstavlja presedan do sada.

Vladika Jevtikije je obrazložio svoju odluku, time što je Putin izjavio ranije da su komunisti u Rusiju oponašali hrišćansku tradiciju čuvanja moštiju svetaca, time što su balzamovali tijelo vođe Oktobarske revolucije Vladimira Lenjina.

Ruski vladika smatra da je ovakva izjava čisto bogohuljenje, prenosi AP.

Jevtikije je na društvenoj mreži VKontakte (ruska verzija "Fejsbuka") izajvio da nikome ne savjetuje da glasa za Putina, pozivajući se na riječi samoga Isusa Hrista iz Jevanđelja po Mateju.

"Ako li oko tvoje kvarno bude, sve će tijelo tvoje tamno biti. Ako je dakle vidjelo što je u tebi tama, a kamoli tama? A ko sam ja da prutivriječim Hristu, i da pozovem nekoga da glasa za tamu. Ne, Ne, Ne", napisao ja ruski vladika.

Predsjednički izbori u Rusiji zakazani su za mart 2018. godine, i prema svim rezultatima istraživanja, Vladimira Putina očekuje nova izborna pobjeda.

Bonus video: