Zašto sam uzeo prezime svoje supruge

"Nijesam bio pretjerano vezan za svoje prezime", priča Rori, "Pomislio sam da bi bilo lijepo da se isto prezivamo, i mislim da je Dirlov bolje."
64 pregleda 12 komentar(a)
par, ljubav, Foto: Shutterstock
par, ljubav, Foto: Shutterstock
Ažurirano: 18.01.2018. 09:41h

Rijetko se dešava da muškarac nakon vjenčanja preuzme prezime supruge.

Rori, nastavnik u osnovnoj školi na jugoistoku Londona, otišao je na ljetnji raspust kao Gospodin Kuk, a novu školsku godinu započeo je kao Gospodin Dirlov. Njegovi sedmogodišnji i osmogodišnji učenici bili su naročito zbunjeni, piše BBC.

Nekoliko nastavnica iz škole promijenile su prezime po stupanju u brak, ali nikada jedan nastavnik.

"Zašto ste promijenili prezime", pitala je jedan od djevojčica iz razreda. "Zato što sam se vjenčao. Pogledaj", odgovorio je Rori i pokazao djetetu prsten.

"Zato što kada se vjenčavaš možeš da biraš prezime. Možeš da zadžiš svoje, da dobiješ još jedno, ili da dobiješ novo. Ja sam odabrao prezime svoje supruge", objasnio je nastavnik Rori.

Nastavnik je BBC-u rekao da djeca prihvataju kao normalne stvari koje vide u školi.

"Promjena mog prezimena bila je dobra prilika da im ukažem na neke nove ideje", kaže Rori koji je svoju suprugu upoznao putem aplikazije za upoznavanje prije četiri godine.

Za njega promjena prezimena nije bila teška odluka.

"Nijesam bio pretjerano vezan za svoje prezime", priča Rori, "Pomislio sam da bi bilo lijepo da se isto prezivamo, i mislim da je Dirlov bolje."

Njegova supruga Lusi nije imala namjeru da promijeni prezime, vjerovala je da to neće uraditi ni Rori.

"Isprva sam pomislila da se šali, "priča Lusi, "Nije mi to bilo važno, on je mogao da zadrži svoje, baš kao što sam ja."

Par otkriva da se prijatelji šale na Rorijev račun, ali da priznaju da je "osvježenje" zaista lijepo.

Bonus video: