Dvojica švajcarskih državljana uhapšena u vezi sa napadom u Beču

U terorističkom napadu koji se sinoć dogodio u centru Beča ubijeno je pet osoba, među kojima i napadač

8287 pregleda 0 komentar(a)
Policija sinoć u Beču, Foto: Reuters
Policija sinoć u Beču, Foto: Reuters

Dvojica švajcarskih državljana uhapšena su u Vinterturu, blizu Ciriha u vezi sa ekstremističkim napadom u Beču, saopštila je policija.

"Policijska istraga je omogućila da se identifikuju švajcarski državljani stari 18 i 24 godine. Ta dva muškarca uhapšena su danas popodne u Vinterturu, u saradnji sa austrijskim vlastima", saopštila je ciriška kantonalna policija.

U saopštenju se dodaje da sada kompetentne vlasti istražuju moguće veze te dvije uhapšene osobe i osumnjičenog za napade u Beču, prenosi N1.

U terorističkom napadu koji se sinoć dogodio u centru Beča ubijeno je pet osoba, među kojima i napadač, a 22 su ranjene, uključujući i jednog policajca. Ubijeni napadač identifikovan je kao dvadesetogodišnji dvojni državljanin Austrije i Sjeverne Makedonije Fejzulaj Kujtim, koji je ranije osuđivan za terorizam zbog pokušaja pridruživanja ekstremističkoj grupi Islamske države u Siriji.

U pretresu preko 15 kuća uhapšeno je 14 osoba povezanih sa napadačem, rekao je austrijski ministar unutrašnjih poslova Karl Nehamer.

Bonus video: