Francuska: Muškarac kažnjen jer je usred karantina izašao da nekog pretuče

Muškarac od 39 godina krio se iza jednog automobila na željezničkoj stanici u Lanionu, malom mjestu na zapadu Francuske oko 1.00 poslije ponoći kad ga je policijska patrola uočila

9293 pregleda 1 komentar(a)
Ilustracija, Foto: Shutterstock
Ilustracija, Foto: Shutterstock

Francuz koji je tokom vikenda izašao sa urednom pisanom potvrdom o izlasku van doma, kako je propisano zbog karantina, kažnjen je sa nekoliko stotina eura jer je razlog njegovog izlaska bio da nekoga pretuče.

Muškarac od 39 godina krio se iza jednog automobila na željezničkoj stanici u Lanionu, malom mjestu na zapadu Francuske oko 1.00 poslije ponoći kad ga je policijska patrola uočila.

"Rekao je da nekog čeka da ga pretuče", naveo je komandant lokalne policije i dodao da je sa sobom nosio neku vrstu alata sa oštricom.

Komandant policije je rekao da je muškarac imao urednu pisanu potvrdu o izlasku sa tačnim vremenom napuštanja doma, ali je kao razlog naveo žargonskim jezikom da "ide nekome da razbije njušku".

Osumnjičeni je priveden nakratko pošto je bio u alkoholisanom stanju.

Izašao je trijezan narednog dana sa kaznom od 135 eura zbog potvrde sa razlogom izlaska koji nije validan.

Dobio je još jednu kaznu od 150 eura zbog pijanstva na javnom mjestu.

Policija je dodala da njegov slučaj još nije riješen jer mora da odgovara i za posjedovanje hladnog oružja.

Prema karantinu koji je na snazi zbog epidemije koronavirusa, Francuzi mogu da izađu u šetnju ne dužu od sat vremena, da idu u kupovinu ili na posao.

Moraju sa sobom da imaju privremenu pisanu potvrdu.

Kazna za izlazak bez potvrde je 135 eura.

Bonus video: