Engleski soj virusa u jedan odsto pozitivnih testova na koronu u Francuskoj

Istraga je sprovedena na svim pozitivnim PCR testovima na Kovid-19 urađenim u četvrtak i petak prošle nedjelje, a cilj je da se utvrdi prvi raspored raspoređenosti engleskog soja virusa u Francuskoj

9236 pregleda 1 komentar(a)
Ilustracija, Foto: Beta/AP
Ilustracija, Foto: Beta/AP

Engleski soj koronavirusa, koji se smatra zaraznijim, potvrđen je u oko jedan odsto pozitivnih testova na Kovid-19 u Francuskoj, pokazuju preliminarni rezultati ispitivanja sprovedenog tokom dva dana prethodne nedjelje, rekao je danas francuski ministar zdravlja Olivije Veran.

On je izjavio u obraćanju odboru Senata da mu je virusolog Bruno Lina koji koordinira istragom rekao da je našao oko jedan odsto soja otkrivenog u Engleskoj među pozitivnim PCR tetovima u Francuskoj u dva dana prošle nedjelje.

Po ministrovim riječima taj soj je raspoređen po cijeloj teritoriji zemlje i nema neki reigon gdje je koncentrisan poseban broj slučajeva.

Istraga je sprovedena na svim pozitivnim PCR testovima na Kovid-19 urađenim u četvrtak i petak prošle nedjelje, a cilj je da se utvrdi prvi raspored raspoređenosti engleskog soja virusa u Francuskoj, objasnila je zdravstvena uprava Francuske u petak. Rezultati istrage nisu još zvanično objavljeni.

Veran je rekao da će se redovno praviti ovakva testiranja svakih sedam do deset dana da bi se nadziralo da li raste taj soj virusa u Francuskoj.

Bonus video: