Fejsbuk i Instagram uklonili naloge Ramzana Kadirova

Predsjednik ruske Dume, Vjačeslav Volodin, rekao je da brisanjem naloga, društvene mreže ukidaju građanima pravo da čuju mišljenje blogera i komuniciraju sa njima
90 pregleda 4 komentar(a)
Ramzan Kadirov, Foto: Reuters
Ramzan Kadirov, Foto: Reuters
Ažurirano: 24.12.2017. 15:50h

Giganti među društvenim mrežama, Fejsbuk i Instagram, uklonili su naloge čečenskog predsjednika Ramzana Kadirova, prenosi ruska agencija Tas.

Kadirov je prije gašenja naloga imao više od tri miliona pratilaca na Instagramu i oko 760.000 na Fejsbuku, piše Tanjug.

On je poznat kao strastveni korisnik Instagrama, poznat po tome što često dijeli fotografije i novosti o Čečeniji i svojoj porodici.

Ministarstvo finansija SAD je u srijedu dodalo Kadirova na listu sankcionisanih lica pod Magnicki zakonom.

Zvaničnici SAD su optužili Kadirova da je "nadgledao administraciju povezanu sa nestancima i neopravdanim ubistvima", podsjeća Tas.

Na Magnicki listi sada se nalazi 49 državljana Rusije.

Predsjednik ruske Dume, Vjačeslav Volodin, rekao je da brisanjem naloga, društvene mreže ukidaju građanima pravo da čuju mišljenje blogera i komuniciraju sa njima.

"Plaše se javne rasprave i istine. Takve odluke se ne mogu drugačije objasniti. Stvar je u tome što da bi čitali objave nekog blogera na društvenoj mreži, morate prvo da ga zapratite. Brisanjem naloga, ukidaju građanima prava da znaju mišljenja blogera i komuniciraju sa njima", rekao je Volodin, prenosi Tas.

Bonus video: