Papa danas proslavio 81. rođendan pozivajući ljude da budu veseli

Papa je danas za nedjeljni ručak imao tortu od krušaka i cimeta na kojoj je iscrtan sam papa koji na plećima nosi teret Zemlje, podijeljene na dva dijela i potom zakrpljene, kao simbol objedinjavanja, čemu teži poglavar Rimokatoličke crkve, rekao je rimski poslastičar i dodao da je oblik zamisao italijanskog umetnika MoPala, poznatog po grafitima
75 pregleda 1 komentar(a)
Ažurirano: 17.12.2017. 15:45h

Poglavar Rimokatoličke crkve, papa Franjo, koji je danas proslavio 81.rođendan, pozvao je vjernike okupljene na tradicionalnoj nedjeljnoj misi na trgu Svetkog Petra, da budu "uvijek veseli, čak i kad dogadjaji ne idu u pravcu kojim želimo".

Papa je istakao važnost držanja dece dalje od svađa odraslih.

"Djeca pate ako su svjedoci problema u kući i kad se roditelji svađaju. Ne treba ih rastužiti. Oni treba uvek da rastu u radosti", rekao je Franjo posle sastanka s grupom mladih u nepovoljnom položaju a o kome brine fondacija Vatikana.

Argentinski papa je zahvalio okupljenima koji su na ulazu u crkvu Svetog Petra pjevali "Srećan rodjendan!".

Papa je danas za nedjeljni ručak imao tortu od krušaka i cimeta na kojoj je iscrtan sam papa koji na plećima nosi teret Zemlje, podijeljene na dva dijela i potom zakrpljene, kao simbol objedinjavanja, čemu teži poglavar Rimokatoličke crkve, rekao je rimski poslastičar i dodao da je oblik zamisao italijanskog umetnika MoPala, poznatog po grafitima.

Franjo, čije je svjetovno ime Horhe Mario Bergoljo, postao je papa 2013. godine.

Prije pontifikata bio je nadbiskup Buenos Ajresa.

Galerija

Bonus video: